Een leuk stuk over ATC Match op AmersfoortNU.nl

Amersfoort – Nu het schooljaar goed op dreef komt, ziet ATC Match een toename van het aantal jonge mensen dat dreigt uit te vallen. De stichting, die jongeren met een afstand tot de arbeidsmarkt begeleidt, verhuisde in september haar kantoor en werkplaats naar een van de praktijklocaties van MBO Amersfoort. Inmiddels neemt het aantal deelnemers dat een beroep doet op de voorzieningen van ATC Match gestaag toe. Stichting ATC Match heeft als doel jongeren met (psycho)sociale en/of gedragsproblemen te laten meedoen in de maatschappij en te begeleiden naar werk of een opleiding. De stichting biedt arbeidstraining, re-integratie en (job)coaching en -onder de merknaam Blinct- detachering en uitzenddiensten. Lotti van Geel, ATC Match; “Ieder jaar rond deze tijd zien we een piek in het aantal aanmeldingen. Het gaat om jongeren in een kwetsbare positie die aan het begin van het nieuwe schooljaar echt geprobeerd hebben hun leven op de rit te brengen. Naarmate het schooljaar vordert blijkt dat in de praktijk echter helaas lastiger dan ze dachten. Ze komen niet meer mee en er ontstaan allerlei problemen, zowel thuis als op school. Vaak komen ze dan thuis te zitten, waardoor de afstand tot het ‘normale leven’ groter wordt en problemen alleen maar toenemen.” Door de samenwerking met het MBO kunnen de jongeren ook kennis maken met andere werkterreinen, zoals de bouw, techniek, logistiek of mobiliteit.