Individuele begeleiding

Jongerenwerkers in de wijken en andere professionals in de zorg komen ze met enige regelmaat tegen: jongeren die geen werk hebben, geen opleiding volgen en zonder enig perspectief thuis zitten. Door psychische of sociale beperkingen is participatie in onze samenleving een probleem. ATC Match kan deze jongeren helpen: door met hen te ontdekken waar hun talenten liggen en realistisch doelen te geven. En zorgen voor structuur en erop toezien dat zij hun eigen doelen ook realiseren. Daarmee nemen we de wijkteams een probleem uit handen.

Alle randvoorwaarden in de leefomgeving van een jongere moeten op orde zijn, om überhaupt aan het werk of een opleiding te kunnen starten. De coaches van ATC Match werken samen met de jongeren aan het scheppen van de juiste voorwaarden.

ATC Match biedt als aanbieder van zorg (contractant van de regio gemeenten) in de gehele regio verschillende begeleidingsvormen aan deelnemers met gedrags- of psychiatrische problematieken, denk aan AD(H)D, ASS, borderline, ODD, PTSS, angststoornissen, depressie etc. We kunnen alle leeftijden bedienen, maar zijn gespecialiseerd in de doelgroep 16 tot 27 jaar. ATC Match is ontstaan vanuit het speciaal onderwijs, Cluster IV, waardoor de coaches een jarenlange ervaring hebben met de kenmerken van deze doelgroep.

Bij deze vorm van begeleiding kan gedacht worden aan;

  • Individuele begeleiding en ondersteuning.
  • Begeleiding in de onderwijssituatie